اگر تخصصی داری که دوست داری به مدرسی شاخص و متمایز در آن حوزه تبدیل شوی، خوب است که در بین کابینتهای مهارتی خود، یک کابینت بزرگ را به نوشتن اختصاص دهی.
اختصاص دادن یک کابینت به نویسندگی، برای یک مدرس چندین دستاورد مهم دارد:
1- میتواند چیزهایی که برای پختنِ یک آموزشِ قوی و تاثیرگذار نیاز دارد و محتویات ذهنش را توی کابینت بگذارد و همیشه آنها را جلوی چشمش نگه دارد تا نسبت به وجود آنها آگاهتر باشد.
2- میتواند این محتویات بیسامان و بههمریختۀ ذهنی را در جعبهها و ظروف زیبا، با برچسبهای مشخص، طبقهبندی و سازماندهی کند.
3- در حین طبقهبندیِ مطالب ذهنش در ظروفِ داخل کابینت، میتواند به غذاهای جدید و جذابی که میتواند با ترکیب مواد اولیۀ داخل کابینت بپزد فکر کند؛ مجبور میشود با کاربرد این مواد، فواید و خواص هرکدام بیشتر آشنا شود و درک عمیقتری نسبت به هر آنچه در کابینت میگذارد پیدا خواهد کرد.
4- وقتی کابینتی ویژۀ نوشتن داشته باشد، در تمام لحظات روز و اتفاقات روزمره، حواسش به این هست که آیا دستور جذابی برای استفاده از مواد اولیۀ داخل کابینتش پیدا میکند؟ اگر چیزی ببیند که مربوط به محتویات داخل کابینت باشد، به سرعت متوجه آن میشود.
۵- اگر ایدهای ببیند که به او کمک کند بتواند محصول مفیدی با محتویات داخل کابینت بسازد یا حتی بتواند از این محصول درآمدی کسب کند، آن ایده را با جدیت دنبال میکند، چون دقیقا میداند چه چیزی در چنته دارد!
۶- از طرف دیگر، دیگران هم هر از گاهی ممکن است سری به کابینت او بزنند، درباره محتویات آن نظری بدهند و به او کمک کنند تا محصولات جذابتر، مفیدتر و خوشمزهتری با مواد اولیه داخل کابینتش تهیه کند.
حالا در کابینت نویسندگی خود چه چیزهایی باید قرار دهیم؟
اکنون که با اهمیتِ مهارت نوشتن برای یک مدرس آشنا شدیم، ببینیم نوشتنِ چه چیزهایی، به شما بهعنوان یک مدرس کمک میکند تا بتوانید بهتر عمل کنید:
یک ظرف چند قسمتی گرد تحت عنوان دایره تخصصت بردار. در هر قسمت یک موضوع اصلی که برای تبدیل شدن به یک مدرس برجسته در حوزۀ خودت باید در آن ماهر باشی را بریز!
مثلا: آموزش هندسه: هندسه- روشهای تدریس موثر هندسه- بدفهمیهای فراگیران در هندسه- کاربرد هندسه در دنیای واقعی
یا مثلا: آموزش خیاطی: آشنایی کلی با طراحی لباس، طراحی دوخت، تکنیکهای دوخت- آمادهسازی نهایی لباس برای استفاده، روشهای آموزش موثر خیاطی

ترندهای روز را، هم در حوزه تخصصت و هم در حوزه روشهای تدریس، تولید محتوای آموزشی و ارائه تدریس موثر دنبال کن. سعی کن دربارۀ آنها بخوانی و حتماً بنویسی و در جعبه مخصوص به خودش در کابینت قرار دهی تا هم در ذهنت ماندگار شود و هم مدام بتوانی آنها را مرور کنی.
خودت را جای یادگیرندۀ صفر کیلومتر بگذار و ببین در رابطه با هر بخش از دایرۀ تخصصت چه سوالاتی در ذهنش شکل میگیرد و چه نیازهایی دارد.
تا جایی که میتوانی سوال بنویس. همچنین ببین خودت چه سوالهایی در ذهن داری که باید به آنها فکر کنی یا دنبال یادگیری در آن رابطه باشی. گوشی موبایل و هر عامل حواسپرتی دیگری را در زمان نوشتن کنار بگذار و فقط روی سوال نوشتن تمرکز کن.
سعی کن برای هرکدام از این سوالات، ابتدا بدون مطالعه و فقط براساس دانش و تجربه خودت پاسخهای طولانی بنویسی. کمیت مهم است! چون مجبور میشوی لایههای بیشتری از موضوع را برای خود باز کنی. وقتی بدون مطالعه این کار را انجام دهی، بدونِ اینکه از نوشتهها و مطالب دیگر تاثیری بگیری، بینش و نگرش خودت را نسبت به موضوع روشن میکنی.
بعد از آن میتوانی با مطالعه و جستجو، پاسخ هر سوال را کاملتر کنی. در اینترنت در مورد آن جستجو کن. کتابهای خوب را پیدا کن و مطالعه کن. منابع مختلفی از جمله ویدیوهای آموزشی، پادکستها و… را بررسی کن و بر اساس آنها یک پاسخ دقیق و کاربردی برای ریختن در ظرفِ مربوط به سوال مخاطب پیدا کن.
فکر کن چه محدودیتهایی ممکن است در مسیر یادگیری موضوع تخصصت برای مخاطب پیش بیاید؟ چه جاهایی را ممکن است اشتباه بفهمد؟ چه چیزهایی ممکن است در مسیر یادگیری موضوع، باعث کاهش انگیزۀ او شود؟ با چه نوعی از ارائۀ آموزش ممکن است ارتباط بهتری برقرار کند؟
پاسخ هر سوال به تنهایی میتواند بخشی از دورۀ آموزشی شما، کتاب تالیفیتان، یک مقاله در وبسایت شخصی، یک پست اینستاگرام یا ویدیوی یوتیوب باشد.
بنابراین با نوشتن، میتوانید مواد اولیۀ مرغوبی برای پختن انواع محتوای آموزشی خود تهیه کنید.
همچنین نوشتنِ بازتابی روزانه به شما کمک میکند تا به طور مداوم عملکرد خود را به عنوان یک مدرس شاخص یا شخصی که در مسیر تبدیل شدن به یک مدرس شاخص قدم برمیدارد، رصد کنید و مورد ارزیابی قرار دهید.
شانا پپلز، معلم برتر کشوری امریکا در سال 2015، به همۀ معلمها توصیه میکند که روزانه 10 دقیقه وقت بگذارند تا در مورد این سه سوال بنویسند: چه کاری را خوب انجام میدهم؟ نیاز است روی چه موضوعاتی برای بهبود خودم کار کنم؟ برنامۀ بعدیام چیست؟
اگر قصد دارید بهعنوان یک مدرس شاخص شناخته شوید، لازم است در فضای مجازی حضور پررنگی داشته باشید. بهترین و حرفهایترین ابزار که تا همیشه متعلق به خودتان خواهد بود و میتوانید روی آن کنترل داشته باشید، یک وبسایت شخصی است.
یادتان باشد، اگر به موقع از محتویات داخل کابینت نویسندگی خود استفاده نکنید و با آنها یک خوراکی خوشمزه و جذاب درست نکنید، ممکن است مواد اولیه شما بپوسد و غیرقابل استفاده شود!
پس زود به زود، با مواد داخل کابینتتان چیزهای خوشمزه و مفید درست کنید تا هم دیگران استفاده کنند، هم دانش و اطلاعات و مواد اولیهتان نابود نشود و هم جا برای مواد اولیه جدید و مرغوبتر باز شود.
بلاگنویسی در فضای وب، به یک مدرس اجازه میدهد از تجربیاتش بگوید؛ تجربیاتی منحصربهفرد که ممکن است هر مدرسی آن را لمس نکرده باشد. دسترسی به منبعی از تجربیات شما از طریق وبسایت شخصیتان، امکانی بسیار ارزشمند برای مخاطبان شما خواهد بود؛ خوراک خوشمزهای که خیلیها برای مصرفش پشت درِ رسانههای شما صف میکشند.
این موضوع را سخت نگیرید و همین امروز وبسایت شخصی خود را راهاندازی کنید و شروع به تولید محتوای مستمر و باکیفیت در آن کنید.
این کار ،هم به رشد شخصی و حرفهای شما، هم به مخاطبان شما و هم به کسبوکار شما کمک شایانی میکند.
اگر وبسایت شخصی ندارید، همین الان دربارۀ راهاندازی آن در گوگل جستجو کنید و یک گام عملی در راستای وبسایتدار شدن بردارید!
دربِ کابینت نویسندگی خود را باز کنید و اولین محتوای خود را در آن بگذارید! بله! همین الان هم یک کابینت نویسندگی منتظر شماست. هر کسی یک کابینت نویسندگی دارد که بیصبرانه منتظر است تا صاحبش بیاید و آن را پر از مواد خوشمزه و خوشرنگ و بو کند!
سایت خود را ایجاد کنید و لینک اولین یادداشت خود در وبسایتتان را اینجا بگذارید یا اگر از قبل فعالیت داشتهاید لینک یکی از مقالات مورد علاقه خودتان در سایتتان را اینجا در کامنتها پست کنید.
بسیار مفید بود! آفرین بر شما! متشکرم.
من حتما این کار رو انجام میدم ⚘👏🏼
با احترام،
شیرین کلانتر
خوشحالم که یادداشتم رو دوست داشتید و باعث ایجاد انگیزه بیشتر شد:)